Over het project

De resultaten van een uitgebouwde collectanten- en donateursjourney.

Collecteweek

Hoe Nierstichting donateurs aan zich heeft gebonden en € 380.000,- met de QR-code op de collectebus en de mobiele collecte heeft opgehaald

Collectanten aanmoedigen om actief voor je te collecteren, draagt bij aan een hoge collecte-opbrengst. En impact maken met je verhaal, zorgt voor een grotere betrokkenheid bij je missie en lange termijn relatie met de collectant en donateur. Met deze doelen voor ogen, heeft Nierstichting met de inzet van het mobiele journey platform van MIC de collectanten- en donateursjourney uitgebouwd. Het resultaat:

Aanpak

Collectanten benaderen via SMS en e-mail

Collectanten zijn op twee manieren uitgenodigd om te collecteren: via SMS en e-mail. Ruim 31.000 mensen ontvingen per SMS en 14.000 per e-mail een bericht waarmee zij toegang kregen tot hun persoonlijke pagina met informatie over de mobiele collecte en de mogelijkheden om hiermee te starten. In totaal heeft 38% van de uitgenodigde collectanten de mobiele journey geopend door op hun persoonlijke link te klikken. In het eerste contactmoment klikken de collectanten uit het SMS segment, gemiddeld vaker (4,3 keer) op de ‘collecteknop’, dan de collectanten uit het e-mail segment (1,7 keer). Daarin lijkt SMS een aantrekkelijk middel om de collectanten te activeren.

Persoonlijke pagina

Iedere collectant kon op zijn eigen pagina de tussenstand zien. Deze pagina bood tevens de mogelijkheid om een persoonlijk motief of ervaring te beschrijven. Met dit persoonlijke verhaal konden collectanten de donateurs ‘raken’ en daarmee meer waarde toevoegen aan het doel van Nierstichting.

Collecteren en leren over zout en nieren

Via een druk op de collecteknop hebben collectanten met WhatsApp, facebook en andere sociale media, hun achterban uitgenodigd om te doneren. Tegelijkertijd hebben collectanten met een fysieke collectebus en met een persoonlijke iDEAL QR-code huis-aan-huis gecollecteerd. Na iedere succesvolle mobiele betaling werd direct een interactieve chat met de donateur gestart. In deze chat kwam men spelenderwijs meer te weten over de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid zoutinname, de werking van de nieren en het belang van het werk van de Nierstichting. Bijna 7.000 mensen deden hier aan mee.

Leads

Nu de donateurs geboeid waren over het onderwerp, was de volgende stap laagdrempelig: bij het achterlaten van hun persoonsgegeven kreeg men een receptenboekje met zoutbewust en najaarsrecepten. Nierstichting heeft op deze manier een grote groep mensen weten te motiveren voor een meer zoutbewuste levenstijl. En hiermee ook bijna 2.400 warme leads geworven, die zij heel gericht kunnen opvolgen.

Ook een succesvolle mobiele collecte organiseren tijdens de collecteweek? Lees hier meer over collecteren.

Nieuwsgierig?

Maak een afspraak en dan bespreken we jouw wensen.